Ingyen látogatható programok Bécsben – tervezd a júniust

Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény is akad. Június különösen gazdag grátisz eseményekben. Most ezekből csemegézünk! 

Mozi a szabadban

Időpont: esténként, program szerint

Helyszín: különböző helyszíneken, program szerint

Nincs is annál romantikusabb, mint egy csillagfényes, nyári estén, egy kényelmes nyugágyban hátradőlni, és egy jó filmet megnézni a szabad ég alatt. Ezt az élményt nyújtja a VOLXkino Bécs-szerte.

kino2007_1

http://volxkino.at/events/kategorie/volxkino/

Éjszakai kerekezés 

Időpont: péntek esténként (06.23-át kivéve), 21.00 órától

Helyszín: Bécs

Két keréken felfedezni és körbekerekezni a várost nem rossz, de még izgalmasabb, ha ehhez mások is csatlakoznak, pláne az éj leple alatt. Ezt a közösségi élményt a sportosabb olvasóknak ajánlom. A buli este indul, találkozás a Heldenplatzon.

gfx

https://wien.gruene.at/skater

Bécs kerületeinek bemutatkozása

Időpont: június 23-ig, program szerint

Helyszín: mindennap egy új kerület, program szerint

’’Mi vagyunk Bécs’’ címmel, egy hosszú rendezvénysorozat vette kezdetét június elsején. Minden nap az osztrák főváros egy-egy kerülete mutatkozik be, különböző helyszíneken, érdekes programokkal fűszerezve.

Rettet_Pamina_by_Rainer_Oellinger_zwei

http://www.wirsindwien.com/wirsindwien-festivalprogramm/

Dzsesszfesztivál

Időpont: június 9 – július 10. között, program szerint

Helyszín: program szerint

Bécs a dzsesszvilág egyik központja lesz közel egy hónapon keresztül. Híres muzsikusok fizetős és ingyenes koncerteken kápráztatják el a műfaj kedvelőit, beleadva apait-anyait.

imager

http://www.jazzfest.wien/programm/location/

Templomok hosszú éjszakája

Időpont: június 9. este, program szerint

Helyszín: Bécs templomai program szerint

Évek óta az egyik kedvenc program, amikor a templomok megnyitják titkos ajtóikat, és beengedik a kíváncsi városlakókat az egyébként nem, vagy ritkán látogatható kriptákba, paplakokba, több helyen idegenvezetéssel egybekötve. Az egyházi zene kedvelői sem maradnak koncertek nélkül.

IMG_9667

http://www.langenachtderkirchen.at/dioezesen-seiten/wien/programm/

Opera élőben a téren

Időpont: június végéig a program szerint

Helyszín: 1. kerület, Opernring 2.

A nyári szünetet (július, augusztus) megelőzően a Fidelio (Beethoven), Rigoletto (Verdi), Elektra (R. Strauss) és még sok érdekes opera- és balettelőadás látható élőben az opera épületének oldalára felszerelt 50m2-es, LED kivetítőn. A minőséget 5 HD kamera biztosítja.

IMG_9844 -1

https://www.wiener-staatsoper.at/spielplan-tickets/kalender/refDate/2017-06-01/

Az ételek fesztiválja 

Időpont: június 15-18.  program szerint

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

Ismét egy hedonista rendezvény. A Múzeumi Negyedben (MuseumsQuartier) háromnapos fesztivál várja a gasztronómia szerelmeseit. Kóstolás, közös sütés és főzés mellett az új trendekkel is megismerkedhetünk.

18301339_1693007297667746_6576881605316788165_n

https://www.facebook.com/events/674013756120132/?active_tab=about

Duna-sziget fesztivál

Időpont: június 23-25. program szerint

Helyszín: Duna-sziget

A nyár és Bécs egyik legnagyobb, ingyenes fesztiválja 34. alkalommal kerül megrendezésre. Több száz fellépő művész között ismert sztárokkal is találkozhatunk. Három napon keresztül számtalan színpadon koncertek, rengeteg program a családosoknak, a gyerekeknek, a zene szerelmeseinek.

IMG_5826

https://donauinselfest.at/programm/

Nemzetközi Kórusverseny

Időpont: június 22-25.

Helyszín: Baden, program szerint

Június végén érdemes Badenbe látogatni, különösen azoknak, akik kedvelik a kórusokat. Harmadik alkalommal rendezik meg az Ave Verum Nemzetközi Kórusversenyt, melyen 9 ország, köztük Magyarország, énekkarai lépnek fel. A rendezvény ingyenesen látogatható, a 22-i nyitókoncert kivételével. (Erre a helyszínen lehet jegyet venni.)

IMG_1429

https://www.facebook.com/pg/aveverum/events/

Plusz egy tipp – hová menjünk kirándulni

Csupán 110 km, alig másfél óra Bécstől az izgalmas tájairól, túráiról, mesés kilátóhelyeiről, és ízes, kulináris sokszínűségéről is ismert, alsó-ausztriai Waldviertel. Ezúttal utazzunk Pöggstallba. Igaz a város maga nem nagy, de a 13. században épült várkastélya annál impozánsabb.  A kora gótika gyöngyszeme reneszánsz stílusban lett átépítve. A belső udvarán látható eredeti falfestések gazdag múltjáról mesélnek. Az egykor vizes árokkal körbevett vár 100 évig a Habsburgok szolgálatában állt. A kastélyban jelenleg az Alsó-Ausztriai Tartományi Kiállítás rendezkedett be, mely „Minden joggal” címmel korunk aktuális kérdéseit, az együttélés jogi hátterét és az igazságszolgáltatás útvesztőit boncolgatja, a látogatókat interaktív módon az élménybe bevonva.

unnamed (3)

Útközben érdemes kis kitérőt tenni, és Alsó-Ausztria legismertebb zarándokhelyét, Maria Taferlt felkeresni. A magasban meredező bazilika sem csúnya, a melki apátság építőmesterének munkája, de az innen elénk táruló panoráma, mely a Duna kanyarulatát mutatja, valóban érdemes egy túrára. A templom tőszomszédságában álló pincészetben messze földön híres, gyógynövényeken érlelt gyomorkeserűt mérnek, melyet 1755 óta egyazon recept szerint készítenek.

unnamed (2)

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt