Programok Bécsben – tervezd a novembert

Bécs mindig is híres volt arról, hogy ezernyi kikapcsolódást, programot kínál az itt lakóknak és az ide látogatóknak. Köztük számtalan nívós, ingyen látogatható rendezvény is akad. November különösen gazdag grátisz eseményekben. Most ezekből csemegézünk! 

KlezMore Fesztivál

Időpont: november 6-21. között

Helyszín: program szerint

A több helyszínen megrendezésre kerülő zenei fesztivál programjai között számos program ingyenes, ahol azonban adakozást várnak és fogadnak el. Részletek ITT.

Wien Modern – Zenei fesztivál 

Időpont: november 30-ig

Helyszín: program szerint

A Wien Modern egy modern zenei fesztivál, amelyet Claudio Abbado alapított 1988-ban, a bécsi hagyományos zenei élet újjáélesztése céljából. Tizenhat helyszín, több mint ötven program. Csak bírjuk a tempót. Részletek ITT.

Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier)

Időpont: november 4. 16.00 órától

Helyszín: 7. kerület, Museumsplatz 1.

Nyílik az első téli bulihely a városban. Új dizájnt kap a Múzeumi Negyed udvara, Téli kertnek öltöztetik be. Ez már az advent előszele. Bár az idő még meleg, a forró puncsok a kínálatban már szerepelnek. A megnyitón a hangszórókból szól majd a menő zene, többek között az osztrák DJ-k mixe. Bővebben ITT.

Voice Mania

Időpont: november 5-28. között

Helyszín: program szerint

Verona helyett Bécsben, a belváros erkélyein és a templomok karzatain adnak szerenádot, immár 23. alkalommal, a nemzetközi kórusfesztivál résztvevői, hogy kedvet csináljanak az egy hónapig tartó rendezvénysorozathoz. Bővebben ITT és ITT.

Bécsi Fiúkórus (Wiener Sängerknaben)

Időpont: november 6.  9.30 órától

Helyszín: 2. kerület, Palais Augarten

A hagyományos „Nyitott ajtó” program keretében bepillantást nyerhetünk az Augarten palotában székelő Bécsi Fiúkórus hétköznapjaiba, majd 16.45-kor ingyenes koncerten vehetünk részt a palota melletti MUTh-ban. Részletek ITT.

Kezdődik a karneválszezon

Időpont: november 11-én, 11 óra 11 perc

Helyszín: Graben

„Alles waltzer” felkiáltással hívnak táncba Bécs legkiválóbb mesterei, és készítenek fel a báli szezonra. A Graben Közép-Európa legnagyobb báltermévé alakul, ahol ezrek keringőznek, lépkednek ütemesen Strauss zenéjére.

Nyitnak a karácsonyi vásárok

Időpont: november 12.

Helyszín: Rathausplatz

Bár még csak november, de a hangulat izzik és forr, nyit a vásár és jön a forralt bor! November 12-én, hagyományosan a bécsi Városháza előtti téren, megnyitják az idei szezont. Kora este futnak végig először a fények a több mint 30 méter magas erdei fenyőn. Bővebben ITT.

IMG_5424

Aukció és kiállítás

Időpont: november 11-ig

Helyszín: 1. kerület, Dorotheergasse 17.

Az egyik legszebb bécsi palotában, a Dorotheum épületében az aktuális aukció (időpontja: november 10., 11.) előtti kiállítás valódi csemege a művészetek iránt érdeklődőknek. Az árverésen klasszikus modern és kortárs festmények, szobrok és más alkotások kerülnek kalapács alá. Részletek ITT.

Fotó: saját/honlapok/youtube

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt