Insta-sztárok Bécsben – a 7 legtöbbet fotózott bécsi épület

Íme, az insta-lista, a 7 legkedveltebb fotótéma Bécsben.

Évente több millió turista zarándokol el Bécsbe, és keresi fel ezeket a kultikus, híressé vált helyszíneket, hogy fotójával megörökítse és képeivel az instán tovább népszerűsítse az épületeket. Ezekhez nem kell komment. Lássuk, mikből lettek insta-sztárok. Vajon kitalálod? Ha nem, segítek! Íme!

1. Hundertwasser ház

Ne gondold, hogy a barokkos Bécs jelképei közül került valamelyik az első helyre, no persze ez az épületegyüttes sem szorul különösebben elmés elemzésre. Nem véletlen, hogy nyerő a versenyben, hogy a ma embere rajong érte. Hundertwasser emblémája lett Bécsnek. A színekben tobzódó, különös formájú épület vonzza a fotózni vágyó embereket.

2. Ferstel palota – átjáró

Számomra meglepő, hogy a Ferstel palota passzázsa került a dobogó második fokára. Az árkádos épület az első bevásárlóutcája volt Bécsnek, mely összeköti a Freyungot a város szívével. Az impozáns belső az elegáns utcácska, a kiülős kávézók sokasága, és a belsejében megcsillanó fény játéka jó téma a fotózásra.

3. Schönbrunn

No, ehhez aztán tényleg nem kell komment. A schönbrunni kastély egyértelműen a turisták kedvence, több mint 3 millióan látogatják meg évente. Az 1441 szobás palota az ország legismertebb történelmi múlttal rendelkező kastélya. Az instán egyaránt szerepel a palota belseje, külseje és csodás parkja. Felettébb hálás fotótéma.

4. Maria am Gestade templom

A gótika egyik ritka szép példánya a barokk Bécsben épp csak leszorult a dobogóról. Nevét onnan kapta, hogy hosszú lépcső vezet le róla, hisz egykor itt folyt a Duna egyik mellékága. Hálás, lencsevégre kívánkozó téma. A halászok egykori templomát ma a cseh hívők birtokolják.

5. Stephansdom

Nincs turista, aki a Stephansdom képe nélkül hazaindulna. Egészen biztos, hogy több millió fotó határt lépett már róla. Nemcsak központi fekvése, impozáns mérete hozza meg a kedvet, hogy lencsevégre kapja az ember, de a fenti kilátója is vonzó, ahonnan Bécs jól fotózható.

6. Café Central

A külföldiek első számú kedvence, javarészt ők járnak ide, közel félmillióan keresik fel évente. Ritka, hogy ne tolongjon előtte tömeg. Amolyan muszáj látni program, melyet az útikönyvek első helyen említenek, amikor a bécsi kávéházakról mesélnek. A Central fogalommá lett. De volt is rá 140 éve, hogy magát a köztudatba bevésse. Az amatőr fotósok egyik kedvence.

7. Palace of Justice – a Legfőbb Bíróság székhelye

Bevallom, meglepett, hogy a palota bekerült a hetes fogatba. Különösen, ha azt veszem, milyen szigorú, átvilágítással terhelt a bemenet. A neoreneszánsz dizájn, az impozáns és magasztos hangulatot árasztó lépcsősor, no és a kávézó a palota tetőteraszán, ahonnan csodás panoráma tárul elénk, persze mindenképpen megér egy misét.

Neked ezek közül vajon hány van meg? Nézz utána és jelezd!

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt