Kávéházi túra és kultúra Bécsben

Ahogy Karl Kraus osztrák író mondta, „Bécs utcái kultúrával vannak kikövezve, míg más városoké aszfalttal.” Legendák, igaz történetek, melyek kávéházakhoz és híres emberekhez kötődnek. Kávéházi miliő Bécsben.

A bécsi kávéházakat úgy írják le a leggyakrabban, mint „a hely, ahol egyszerre fogyasztanak időt és teret, de csak a kávéért fizetnek”. Ha valaki Bécsben egy kicsit is otthonosan szeretné magát érezni, és szívesen beleszagolna abba a különleges atmoszférába, mely az UNESCO listás kávéházi kultúra sajátja, akkor tartson velünk március 17-én, hogy megértse, milyen szerepet töltenek be a kávézók a bécsiek életében.

BILD zu TP/OTS - Seit 1876 ist das berźhmte CafŽ Central Wien Mittel- und Entstehungspunkt šsterreichischer Kulinarik, Literatur, Weltanschauung und Lebenskultur. Die ăGrand DameŇ der Wiener Kaffeehaustradition wird heuer 140 Jahre. Ihr Erfolgsrezept ist dabei modern, wie es ihrer Tradition gebźhrt.Vajon az legenda, hogy Kolschitzky, a kém, volt az egyetlen Bécsben, aki tudta, mit lehet a törökök által hátra hagyott babszemekkel kezdeni? És az igaz, hogy minden bécsinek van törzshelye, ahol rendszeresen kávézik? És az, hogy ha kávét rendelünk, visszakérdez a pincér, pontosan mit is kérünk? És hogy saját kávézójuk van a művészeknek, az irodalmároknak, vagy éppen a sakkozni, kártyázni, biliárdozni vágyóknak?

img_8479

Többi között ezekre a kérdésekre is választ kapunk, méghozzá egy profi idegenvezetőtől, a közel kétórás séta során, természetesen magyarul.

Időpont: 2018. március 17-én, szombaton 14.00 órakor

Találkozóhely: 1. kerület, Albertinaplatz, a Mozart-kávézó előtt

Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében

A séta időtartama: 1,5-2 óra

Jelentkezés: 2018. március 14. éjfélig (a séta 5 főtől indul, ha elmarad, levélben küldünk értesítést)

Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt