Kávéházi túra és kultúra Bécsben

Ahogy Karl Kraus osztrák író mondta, „Bécs utcái kultúrával vannak kikövezve, míg más városoké aszfalttal.” Legendák, igaz történetek, melyek kávéházakhoz és híres emberekhez kötődnek. Kávéházi miliő Bécsben.

A bécsi kávéházakat úgy írják le a leggyakrabban, mint „a hely, ahol egyszerre fogyasztanak időt és teret, de csak a kávéért fizetnek”. Ha valaki Bécsben egy kicsit is otthonosan szeretné magát érezni, és szívesen beleszagolna abba a különleges atmoszférába, mely az UNESCO listás kávéházi kultúra sajátja, akkor jöjjön el március 18-án, hogy megértse, milyen szerepet töltenek be a kávézók a bécsiek életben.

334920966_jpg_hires_jpgokkkkkkkkkkkkkkkk_1.jpg

Vajon az legenda, hogy Kolschitzky, a kém, volt az egyetlen Bécsben, aki tudta, mit lehet a törökök által hátra hagyott babszemekkel kezdeni? És az igaz, hogy minden bécsinek van törzshelye, ahol rendszeresen kávézik? És az, hogy ha kávét rendelünk, visszakérdez a pincér, pontosan mit is kérünk? És hogy saját kávézójuk van a művészeknek, az irodalmároknak, vagy éppen a sakkozni, kártyázni, biliárdozni vágyóknak?

Többi között ezekre a kérdésekre is választ kapunk, méghozzá egy profi idegenvezetőtől, a közel kétórás séta során, természetesen magyarul.  

img_8346_1.jpg

img_8479.jpg

Időpont 2017. március 18-án, szombaton, 17.00 órakor 

Találkozóhely: 1. kerület, Albertinaplatz, a Mozart kávézó előtt

Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében

A séta időtartama: 1,5-2 óra

Jelentkezés: 2017. március 16-ig (a séta 5 főtől indul, ha elmarad, levélben küldünk értesítést)

Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com

Fotó: saját/archív,internet

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt