Kurtizánok nyomában, Bécsben

Egyszer II. József imigyen fakadt ki, amikor a bordélyházakról faggatták: „Miféle bordélyházakról beszélnek maguk, amikor elég lenne tetőt húzni a város felé, hisz egész Bécs egy hatalmas kupleráj.”

Augusztus 13-án szervezünk egy sétát, mely a belvároson vezet végig, bepillantást engedve a korabeli Bécs erkölcseibe. Ha szeretnél többet tudni a bécsi kuplerájokról, a bécsi kurtizánok életéről, akkor jelentkezz a bécsi fekete által szervezett sétára.

KORHATÁROS SÉTA A BELVÁROSBAN, CSAK 18 ÉV FELETTIEKNEK!

IMG_1702

Azt tudtad, hogy a monarchia központja évszázadokon át a prostitúciója fellegváraként funkcionált? Hogy a város telis tele volt kurtizánokkal, hogy uralkodott a kettős morál, hogy az arisztokraták semmilyen formában nem leplezték testi vágyaikat és a prostitúció felvirágoztatásában élen jártak? Hogy mi az a Puff és mi köze a kuplerájokhoz?

IMG_1706

Többi között ezekre a kérdésekre is választ kapunk, méghozzá egy profi idegenvezetőtől, a közel kétórás séta során, természetesen magyarul.

Időpont: 2017. augusztus 13-án, vasárnap, 15.00 órakor

Találkozóhely: 1. kerület, a Kärntner Straße és a Mahlerstrasse sarka

Megközelítés: Karlsplatz metrómegálló, opera oldalával szemben

Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében

A séta időtartama: 1,5-2 óra

Jelentkezés: 2017. augusztus 10-ig (A séta 5 főtől indul, maximum 25 fővel. Ha elmarad, levélben küldünk értesítést csütörtök éjfélig.)

Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com

Fotó: saját (a Wien Museum Sex Bécsben kiállításán készültek)

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt