Kurtizánok nyomában Bécsben

Egyszer II. József imigyen fakadt ki, amikor a bordélyházakról faggatták: „Miféle bordélyházakról beszélnek maguk, amikor elég lenne tetőt húzni a város felé, hisz egész Bécs egy hatalmas kupleráj.”

Március 4-én szervezünk egy sétát, mely a belvároson vezet végig, bepillantást engedve a korabeli Bécs erkölcseibe. Ha szeretnél többet tudni a bécsi kuplerájokról, a bécsi kurtizánok életéről, akkor jelentkezz a bécsi fekete által szervezett sétára.

Korhatáros séta a belvárosban, csak 18 év felettieknek!

img_1702_5.jpg

Azt tudtad, hogy a monarchia központja évszázadokon át a prostitúciója fellegváraként funkcionált? Hogy a város telis tele volt kurtizánokkal, hogy uralkodott a kettős morál, hogy az arisztokraták semmilyen formában nem leplezték testi vágyaikat és a prostitúció felvirágoztatásában élen jártak? Hogy mi az a Puff és mi köze a kuplerájokhoz?

Többi között ezekre a kérdésekre is választ kapunk, méghozzá egy profi idegenvezetőtől, a közel kétórás séta során, természetesen magyarul.

img_1706.jpg

Időpont: 2017. március 4-én, 16.00 órakor  

Találkozóhely: 1. kerület, a Kärntner Straße és a Mahlerstrasse sarka

Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében

A séta időtartama: 1,5-2 óra

Jelentkezés: 2017. március 2. 12 óráig (A séta 5 főtől indul, maximum 25 fővel. Ha elmarad, levélben küldünk értesítést csütörtök éjfélig.)

Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com

Fotó: saját (a Wien Museum Sex Bécsben kiállításán készültek)

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt