Luxus turi az első kerületben

A divat olyan, mint az építészet, minél régebbi, annál szebb. Ez a mottója egy első kerületi luxus second handnek.

Tavasszal nemcsak a természet újul meg, de mi, nők, is vágyunk divatos, trendi szettekre. Itt az ideje, hogy a várost a nyakunkba vegyük, és jó áron valami tetszetős cucc után nézzünk, hogy valamilyen extravagáns rucit vegyünk. Persze ha lehet, olcsón és jó minőségű anyagból. Trendek, divatirányzatok jönnek, mennek, de inkább fantázia és kreativitás kell az egyedi megjelenéshez. Egy turiban mindig megbújnak különleges, máshol nehezen fellelhető darabok, csak jól kell tudnunk válogatnunk.

IMG_9361

Hogy divatos és jól öltözött legyél, bárhogy is szépítjük, ahhoz kell pénz. Ha ismert márkára, minőségi ruhára vágysz, nem is kevés. Bécsben is dívik a second hand, szeretnek turkálni, olcsón vásárolni a helyiek. Nem véletlen, hogy az utóbbi években egyre több turkálót találunk a városban. Méghozzá nem is eldugott, hanem frekventált helyeken. Például az első kerületben.

IMG_9346

IMG_9356

Luxus second hand. Miféle anomália ez kérem. Most luxus bolt, vagy turi? A helyes felelet, használt, levetett márkás ruhákat áruló elegáns üzlet. Kívülről csillog, villog. Még benyitni is sunyítok. Vajon ez tényleg luxus turi lenne, amikor ennyire tetszetős a külseje? Igen, ne habozzunk belépni, ha másért nem ötletet meríteni. A Kohlmarkton, vagy a Grabenen úgysem megyünk be ezeknek a márkáknak az üzleteibe. Vagy igen?

IMG_9352

A Silvio Milanó három éve nyitott, azóta állandóan cseréli a választékot. A neve sokatmondó, Milanót, a divat fővárosát csempészi a belső kerületbe. Törzsvevők szoktak ide, de jól értesült turisták is kerülnek erre. Különösen olyanok, akik szeretik a minőségi divatot, a nagy, húzó neveket, Guccit, Pradat, Chanelt.

IMG_9359

Alig hordott trendi termékek, melyek az eredeti ár töredékéért kelletik magukat. Igaz, némelyik még így sem olcsó. 40-től indulnak az árak, és a határ, ha nem is a csillagos ég, de akad itt táska 6000 euróért. A Hermes egyik ismert fazonja kint pöffeszkedik peckesen a kirakatban. Több színben csalogat, de csak bennfentesekre kacsingat, azokra, akik egy ismert márkára ennyit rászánnak.

IMG_9368

A törzsközönség ide rendszeresen visszajár. Hozza, amit megunt, kimosva, kivasalva, patyolat tisztára kiglancolva, aztán bizományba itt hagyja. Némelyik valóban úgy néz ki, mintha teljesen új volna. Aki nem tudja, meg nem mondja, hogy te leszel a második gazdája.

IMG_9364

IMG_9363

A ruhák színben szépen összeválogatva vállfákon állna sorban. Rendelni persze nem lehet és el kell találni a méretet, de hát szerencse is kell egy ilyen helyen, hogy árban, méretben a ruha stimmeljen.

IMG_9384

Cím: 1. kerület, Schwertgasse 4.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt