Hétvégén nyílnak az adventi vásárok Bécsben

Megkezdődött a visszaszámlálás! Hamarosan ünnepi díszbe borul Bécs, érezni már a karácsony közeledtét. A hétvégén sorra nyílnak az adventi vásárok, lássuk, melyik, mikor, hol. Adventi körkép Bécsből.

Már megszokhattuk, hogy november közepén ünnepi díszbe öltözik Bécs. Előkerülnek a karácsonyi díszek, fényárba borulnak az utcák, a terek, a szabad placcokra standok települnek, mindenütt puncs, forralt bor és sült gesztenye illata terjeng, hamarosan ismét beköszönt a karácsony.

Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier) – alternatív adventi vásár

Bár nem hagyományos karácsonyi vásár, mégis annak jegyében fogant, ez az egyik legfelkapottabb hely a városban. Európa egyik legnagyobb kulturális komplexumában, a Múzeumi Negyedben, az egykor barokk istállók által körbevett téren idén újítottak, fiatalítottak a megszokott, olykor giccsbe hajló karácsonyi díszleteken. Kellemes, meghitt hangulat fogad, a homlokzatokon fényjátékok, és jégkockáknak kikiáltott, színes bungalók várnak. A szokásos kínálat mellett több programmal is kedveskednek. Fiataloknak ajánlom.

IMG-20171110-WA0035_resized

Időpont: november 8. és december 23. között

Bővebben: ITT.

Spittelberg – bohém, romantikus vásár

A leghangulatosabb karácsonyi vásár Bécsben, a Spittelbergen van. Az egykori piros lámpás negyed tárt karokkal várja a puncsozni vágyó vendégeket. A külföldiek közül kevesen ismerik. Nem hozza busz ide az idegeneket. A helyiek viszont, ha tehetik, minden évben felkeresik, hisz ez Bécs legromantikusabb kerületének egyike. Az adventi vásár pedig csak rátesz erre. A zegzugos, dimbes-dombos utcácskák, a Biedermeier házacskák és a múlt igézete rabul ejt örökre. Művészek, galériások, bohém népek, alkotó emberek lakják Spittelberget, ami a standok igényesen összerakott választékán is visszaköszön.

img_6647_1

Időpont: november 15. és december 23. között

Bővebben: ITT.

Stephansplatz – fenséges háttérrel

A Stephansplatz adventi vására, áhítattal teli környezetbe ágyazva, a legszínvonalasabbak egyike. Bármelyikkel versenybe száll, holott egyike a legfiatalabbaknak, idén 5 éve, hogy a dóm előtt kirakodó vásárt tartanak. Meghitt érzés a belváros szívében, forralt bor kortyolgatva bóklászni. Kivált este, miután a dóm éjjeli fényét magára öltötte. A székesegyházat félkaréjban körülölelő standokon osztrák kézművesek kínálják termékeiket.

IMG_6140

Időpont: november 16. és december 26. között

Bővebben: ITT.

Am Hof 

A Grabentől csupán pár perces séta az Am Hof, ahol már messziről érződik a fahéj, a vanília és a mézeskalács jellegzetes illata. A különböző évszázadokból származó, ünnepi fénybe öltöztetett paloták fogják közre a teret, ahol közel 100 kunyhóban kézműves termékek közül válogathatnak a vendégek. Természetesen enni és inni is lehet, puncsot, forralt bort kínálnak az ide érkezőknek. És hogy teljes legyen a karácsonyvárás hangulata, esténként kórusok fakadnak dalra.

IMG_5993

Időpont: november 16. és december 23. között

Bővebben: ITT.

Városháza – Rathausplatz

A legnagyobb, a legismertebb és a leglátogatottabb karácsonyi vásár Bécsben. Itt áll az ország legmagasabb fája, és az Európa leginkább gyerekbarát adventi varázsa, mely az idők folyamán kisebb faluvá nőtte ki magát. A több mint 150 stand mellett, melyek hagyományos karácsonyi ajándékokat, finomságokat, enni-, innivalókat kínálnak, a gyerekeknek is sok programot szerveznek. Gyertyákkal díszített nagy kapuívvel köszöntik a betérőket, a parkban a fák megvilágítást kapnak, és a gyerekeknek sok-sok izgalmas programmal készülnek. Családosoknak, gyerekekkel érkezőknek ajánlom.

IMG_1900

Időpont: november 16. és december 26. között

Bővebben: ITT.

Karlsplatz

A Karlsplatzra települt adventi vásárnak a háttérként szolgáló, pazarul megvilágított Károly templom pompás, barokk épülete, akarva, akaratlan tekintélyt kölcsönöz.  Nagy területet ölel magába, hagyjunk időt a sétára, a kézművesek és a street-foodosok több mint 50 standon igyekeznek kiszolgálni az igényeket. Sokan kedvelik és a kulturális események paradicsomának nevezik. A szervezők élő koncertekkel, látványos programokkal készülnek. A gyerekesek egyik nagy kedvence, remek játszóhelyekkel tele.

IMG_8548

Időpont: november 23-december 23 között

Bővebben: ITT.

Schönbrunn – Karácsony Sisinél

A schönbrunni kastély előtti vásár évről évre százezreket vonz. Nemcsak a gyönyörűen megvilágított császári lak, melynél pompásabb háttér Bécsben aligha akad, de a színvonalas programok, koncertek is sokakat idecsábítanak. A vásáron hagyományos kézműves termékeket, karácsonyi díszeket vásárolhatunk és finomabbnál finomabb ételeket kóstolhatunk.

IMG_8706

Időpont: november 24. és december 26. között

Bővebben: ITT.

Freyung – a leghosszabb jászollal

A bécsiek nagy kedvence, rengeteg helyi jár ide, már-már kötelező program karácsony tájt felkeresni a freyungi vásárt. Ha másért nem azért, meg megszokták, hisz ez az egyik legrégebbi kirakodóvásár. Az elődök már a 18. században idetelepültek, ebben az elegáns környezetben árulták termékeiket. A hagyomány tovább folytatódik, a standok kínálata a paloták eleganciájához igazodik, nincs giccs, minőségi, kézműves termékek kelletik magukat a polcokon. Színpad is áll a téren, ahol esténként fúvósok zenélnek, remek aláfestésként a hangulatkeltéshez.

kllllllll

Időpont: november 17. és december 23.

Bővebben: ITT.

Régi egyetem

A fiatalok, az egyetemisták kedvence, az egyetemi kampusztól pár méternyire. Ők alkotják a törzsközönséget, de a fiatal családosok is kedvelik a helyet. A Régi AKH vására gyerekbarát, aranyos gyermekvasút és körhinta települ ide évről évre, a kicsik nagy örömére.

img_0733_2

Időpont: november 17. és december 23. között

Bővebben: ITT.

Práter – advent az Óriáskerék árnyékában

Az óriáskerék tövében mulat majd a nép. Ontja a hangszóró a zenét, a Merry Chrismas angolul csendül fel. A téren körbe-körbe állnak a bódék, a forró puncs jellegzetes illata messziről csalogat. Vásárfia kevés akad, de itt nem ez a fő attrakció. A kulináris élvezetek viszik a prímet és a remek díszlet. Háttérben az óriáskerék villódzik lilában és fehérben. Közel ötven stand várja a karácsonyi ételekre éhezőket, forralt borra, puncsra szomjazókat. Azoknak javaslom, akik finomat ennének, innának és barátokkal, vagy a családdal kedvükre mulatoznának.

IMG_4191 másolata

Időpont: november 17. január 6. között

Bővebben: ITT.

Mária Terézia tér

A karácsonyi vásár a Mária Terézia téren mindig sok embert vonz, errefelé állnak meg a turistabuszok. A dekoráció nemcsak a „faluban” rendhagyó, a két múzeum is turisztikai attrakció. Karácsonyi énekek, zene, puncs, forralt bor mind-mind olyan kellékek, melyek az ünnepre készítik fel lelkünket és ahhoz segítenek, hogy az átható puncsillat mellett, magunkba szívjuk a karácsonyi hangulatot.

kkkkkkkkkkkkk

Időpont: november 21. és december 26. között

Bővebben: ITT.

Belvedere

A lélegzetelállító panoráma, a festői barokk háttér, a csodás park önmagában vérpezsdítő látvány, és ezt csak fokozza a karácsony varázsa. Idén 15. alkalommal várja a vendégeket ez az elegáns környezet, amihez sok-sok izgalmas programot rendeltek. Kórusok, énekesek szórakoztatják majd a közönséget, a kicsiket pedig várja a nosztalgia karusszel. (Fotó: ©wien.info)

40845-weihnachtsdorf-adventmarkt-belvedere-19to1.jpegwien.info

Időpont: november 23. és december 26. között

Bővebben: ITT.

Fotó:saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt