Mire ügyelj, ha bicajozol Bécsben, több ezer euróra is rúghat a bírság

Vigyázat! Új szabályok léptek érvénybe Bécsben, a bicajos is a közlekedés szerves része. Rendőrök tekernek a kerékpárutakon és büntetnek. Komoly pénzeket szednek.

Még a bécsiek is csak ízlelgetik, de a szabály ellen vétőket már büntetik. Mint tudjuk, a szabályok nem ismerete nem mentesít a betartásuk alól. Örökzöld mondás ez, de most tényleg érdemes komolyan venni, hisz a bécsi rendőrök ezúttal maguk is kerékpárra szálltak, és könyörtelenül betartatják a szabályokat. Ráadásul semmitől sem hatódnak meg, hisz a kerékpáros is része a közlekedésnek, pláne Bécsben.

DSC03724

IMG_7951

Mivel egyre több a biciklis baleset, így megerősítették a kerékpáros rendőrséget. Eddig csupán 29 zsaru kerekezett, most a számuk kétszeresére emelkedett. Azért itt nem állnak meg, év végére közel 100-an ellenőrzik majd a két keréken közlekedőket. Vegyük sorra, mire kell ügyelnie annak, aki kerékpárral közlekedik a császárvárosban.

Aki a kijelölt helyen elengedett kézzel, vagy mindkét fülében fejhallgatóval teker, legfeljebb 70 eurós büntetés érdemel.

DSC03744

Ugyancsak büntetik azokat, aki éjjel, vagy sötétedés után kivilágítás nélkül utaznak.

IMG_7693

Aki piros jelzésnél, vagy stoptáblánál nem áll meg, az 70 eurót fizet.

IMG_9442

Alkoholfogyasztás: 0,8 ezrelék alkoholszint felett igen komoly stráfot vetnek ki, a büntetés mértéke 800-tól 5.900 euróig terjed. (sic!)

IMG_8060A sebességhatárok betartása a kerékpárásokra is ugyanúgy vonatkozik, mint az autósokra. Városon belül, ha más tábla nem utasítja, 50 km/óra a megengedett, de például egy 30-as táblánál 40-nel a bicajos sem mehet.

IMG_7729

Biciklivel eddig is tilos volt a parkokban közlekedni, de mostantól a vasparipát nem szabad a parkon áttolni. Ha rajtakapnak, fizetünk. Nem is keveset, a stráf mértéke akár 700 euró is lehet. A listán a történelmi parkok szerepelnek: Schönbrunn, Burggarten, Volksgarten és a Belvedere.

IMG_8788

indez azért ne szegje kedvünk, mert nagy élmény a városon átkerekeznünk.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt