Nagy buli a Duna-csatorna partján Bécsben

Jövés-menés, hatalmas nyüzsgés a Duna-csatorna partján. Négynapos az idei mulatság.

Egy igazi, össznépi ünnep, ahol a családok, rokonok és barátok összegyűlnek. 11 éve a bécsiek egyik legkedveltebb rendezvénye. Négy napig tartó felhajtás, ahol minden a zenéről, a művészetről, a kultúráról, a szórakozásról, a sportról, no és persze az evésről és az ivásról szól. Nem ám akárhol. Bécs központjában, a Duna-csatorna két partján vertek tanyát a szórakozni vágyók.

IMG_9814

IMG_9831

Lássuk, hogy mulatnak a bécsiek, mennyire élvezik az életet. Nagy össznépi séta ez, flangálnak, vásárolgatnak, nézegetnek, meg-megállnak, jókat esznek, isznak, ha elfogy a program, átnéznek a túlsó partra, vízitaxiba ülnek, vagy a hidak egyikén átkelnek, hátha odaát izgalmasabb az élet.

IMG_9972

IMG_9806

IMG_9807

A Spittelautól egészen a Franzensbrückéig sok-sok programmal, koncertekkel, kabaréval, tánccal, előadásokkal, divatbemutatókkal, gyerekprogramokkal és sportolási lehetőséggel várják a szervezők a vendégeket. Hogy miként fest mindez? 4 nap, 11 helyszínen, 70 esemény. Ezt kínálják a vízparton hétvégén.

IMG_9849

A zene mindent visz. Több színpadon lépnek fel zenekarok, és a DJ-k sem maradnak ki a buliból. A nyitónapon dzsessz és szving hangzott fel, mit mondjak, kevesen maradtak mozdulatlanok. Egy pár annyira lázba jött a ritmusos dallamok hallatán, hogy ledobták táskáikat, és a közönség ovációja mellett, látványos táncot lejtettek. Legalább akkora volt a sikerük, mint a zenészeknek.

IMG_9864

IMG_9881

A street-foodosok mindenféle finomsággal felszerelkezve, szép számban megjelentek. Nem hiányoznak a bulihoz a szokásos kellékek sem. A karibi hangulatot idéző, elmaradhatatlan pálmafa, a koktélok legjava, nyugágy, napernyő, ami szükség esetén esernyő. 35 standot állítottak fel, roskadásig pakolva étellel.

IMG_9830

IMG_9834

IMG_9839

Egyébként a Duna-csatorna mai formáját 1870-75 között nyerte el, amikor a folyó szabályozását követően a déli ágat ebbe a mederbe terelték. Ma is akkori formáját őrzi, 17,3 kilométer hosszan kanyarog a városban.  Nem zavar senkit, hogy ez nem a nagy folyam. Így is kerültek szép és impozáns épületek a partjára. A bécsiek szeretik a csatornájukat, nyáron a partjára települt bárokban egymás hegyén-hátán nyüzsögnek, a vízparton hűsölnek.

IMG_9778

Részletes program: itt

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt