Nyárbúcsúztató fesztivál a Ringen

A bécsi klubok színes felvonulása a Ringen, sok-sok képpel.

Hahó, vége a nyári szünetnek. És bár ez a Summerbreak Festival nemcsak a nyarat búcsúztatja, egyben a szezont is nyitja. Méghozzá arra hívja fel a figyelmet, hogy ismét indul az éjszakai élet Bécsben. A bécsi klubok invitálják a bulizni vágyókat.

IMG_4984

IMG_5180

IMG_4922

Színes felvonulás, dübörgő zene, ahogy ez oly sokszor történik Bécsben. Ezúttal azonban a szokásosnál is hangosabban zeng, különböző zenei stílusokat vonultatnak fel. Feldíszített, erősítőkkel telepakolt kamionok haladnak lépésben a körúton.

IMG_4951

IMG_4933

A járókelők szájtátva nézik a bulit, a turisták egymást kérdezgetik, mi történik itt. A jókedv ragadós, sokan táncra perdülnek, a biztonsági emberek meg Fekete Lacit kísértik, de csalóka a kép, nem a kamiont húzzák, csak kordont vonnak köré.

IMG_5036

IMG_5022

Az évek óta megrendezésre kerülő kavalkád a klubélet propagálására szolgál. Amikor elköszön a nyár, akkor indul a szezon, nyitnak és gőzerővel beindulnak az éjszakai bárok, lokálok, klubok. Ahogy elcsendesednek az utcák és lemegy a nap, akkor kezdődik csak az igazi élet a császárvárosban.

IMG_4965

IMG_4888

IMG_5164

A felvonulás célja nemcsak ez, hanem hogy felhívja Bécs éjszakai klubéletére a figyelmet, mely mára egészen komoly turisztikai vonzerőt is jelent a császárváros életében, és egyre erőteljesebb a gazdasági jelentősége.

IMG_5177

IMG_4937

A non-stop buli kétnapos. Ez volt a bevezető, utána kezdődött a hajcihő.

IMG_5263

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt