Piac és étterem egyben

New Yorkban, Londonban bejött, régóta menők a beltéri piacok. Vajon Bécsben is vevők lesznek az ínyencek az olyan helyre, ahol piac, kávézó és étterem van egy térben, egymás mellé téve. 

Tágas, szellős, kellemes a loft stílusú terület. Egyből jól érzi magát benne az, aki belépett. Fut a szem, ameddig ellát, nem töri meg fal a kilátást.

img_2533_1.jpg

Bent mini piac őstermelőkkel, kézműves mesterekkel, kávézó és étterem, jó nagy területen. Piacgazdaság nem is olyan kicsiben, 400 négyzetméteren.

img_2538.jpg

img_2571.jpg

A fiatalok máris felkapták, köszönhetően annak, hogy a tulajdonosok remek helyre akadtak. A Mariahilferrel párhuzamosan húzódó Siebensterngasse csendes, nyugis környezet. A 21. számot kell, keressük, de legyünk résen, mert annyira belesimul a környezetbe, hogy észrevétlen elmegyünk mellette.

img_2524.jpg

Piacgazdaság, ez a hely neve. Minden, ami ma a gasztróban menő itt megtalálható. Vega, bio, regionális és szezonális, fenntartható és jótékonykodó. Lássuk, hogy fest a gyakorlatban a koncepció.

img_2552.jpg

Végy egy nagy teret, tegyél bele evő, ivó helyeket és különleges, trendi kínálattal bíró egyedeket, mint például a saját pörkölésű kávét árusító Kaffemikot, mely alkalmazkodva a felgyorsult tempóhoz, kérésre, papírpohárba is tölti a feketét, hogy a kuncsaftok, ha kedvük tartja, magukkal vigyék. 

img_2531.jpg

Legyen benne mindenképp jó nevű húsos, mely olyan egyedi termékkel rukkol elő, mint a véres hurka, vega módra, mely Bécs szerte párját ritkítja. Híre is ment egyhamar, ott jártamkor többen keresték és vették. Pedig borsos áron mérik, ez a piciny darabka 5-6 euró.

img_2546_1.jpg

img_2547.jpg

A piacról a házi kenyér sem maradhat el, és a sajtos pult is hozzátartozik a kínálathoz.

img_2606.jpg

img_2604.jpg

A zöldséges standon minden, mi kapható bio és vega, ahogy írja a tábla. Előtte a falra téve szép üvegek, a bor, a must, a gyümölcslé egytől egyig házi készítésű, kézműves.  

img_2542.jpg

Van sütemény, bioméz és edények, a sarokban pedig megbújnak a halak, egy hűtőben. És ha elbizonytalanodunk, szakácskönyvbe is belelapozhatunk, de ha nem fűlik a fogunk a főzéshez, lépjünk egyet, kérdezzük a séfet.

img_2560.jpg

img_2562.jpg

img_2557.jpg

Az étterem neve, Szeretet. Szó szerint is kiteszik a szívüket, az embereket a hasukon keresztül fogják meg. A séf, ki tudását eddig a Kempinski Hotel vendégein tesztelte, most itt ad bele mindent az ételekbe, a színvonalból nem enged, és itt az árak megfizethetőbbek.

img_2565.jpg

img_2564.jpg

img_2593.jpg

Egy hely, ahol a termelőtől követhető az áru, melyet a hasunk nyel el. Az étterem alapanyaga a helyi árusoktól kerül az asztalra, megfőzve, szépen szervírozva. És aki úgy gondolja, hogy ezt otthon reprodukálja, teheti az árut rögtön a szatyrába. Ez a piacgazdaság szerethető és láthatóan jól működő.

img_2578.jpg

 

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt