Kiállítás költözött a Café Museumba – vendégcsalogató recept Bécsben

Láttál már ilyen szépre festett zongorát? Ez most épp egy kiállítási tárgy.

Kávé mellé művészet, mi kell ennél szebb? A kávézó kívül belül megszépült és impozánssá lett. Jól tudja a tulajdonos, aki a szakmában öreg motoros, hogy pandémia idején fel kell dobni valamivel az üzletet, hogy becsalogassa a kávézóba az embereket, hogy segítse legyőzni a félelmüket.

Adolf Loos egykori kávéháza az operától egy kőhajításnyira most egy Kawasaki motornak ad otthont, egy nagyra duzzadt, jellegzetes bécsi kockaóra társaságában, egy férfi itt felejtett felsőteste, mintha meghajolna előtte. Fekete zakóban fehér ingben, egy kékre festett sál oldásában.

A falon festmények díszelegnek, a hatalmas kockán ezernyi fontos dátum akasztja meg a szemet, és ha mindez kevés lenne, az asztalokra játékok vannak kitéve, hogy vidáman teljen az idő.

Olyan, mintha a tulajdonost homlokon csókolta volna a múzsa, hogy nyári galériát költöztetett a kávézójába. A kávéház a bécsi Ernst Hilger galériával szövetkezett, és grátisz belépés mellett egy figyelemfelkeltő kiállítást szervezett. Három művész mutatkozik be a nagyérdeműnek, érdemesnek találom, hogy feljegyezzük a nevüket: Julia Avramidis, Denise Frank és Teresa Grandits követték el a műveket.

Egy finom kávé és egy színeiben autentikus, a zongorához passzoló süti mellett élvezhetjük a kortárs műveket! És milyen kellemes ilyen környezetben a schanigartenben.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt