Jeges szerelem – hol fagyizzunk Bécsben – 1. rész

Jéghideg érzelmek öntik el nyaranta a bécsieket, amikor arról szavaznak, melyik fagyizónak voksolnak bizalmat.

A Falstaff gasztromagazin minden évben megszondáztatja a nagyérdeműt, hogy a begyűjtött vélemények alapján rangsorolja a császárváros fagylaltkészítőit. A felmérés idén sem maradt el. Ezúttal 53 ezer bécsit kérdeztek meg: hová, melyik fagyizóba jár legszívesebben nyalakodni. Jól ismert fagylaltozók vezetik évek óta a rangsort, olykor ugyan felcserélődik a sorrend, de kevés új lép a top tízbe. A kedvencek persze terjeszkednek, a híveket újabb és újabb filiálékkal örvendeztetik meg. Kreativitásban sincs hiány, sok helyen szerepel tökmag, mogyoróvaj és sós csoki is a választékok listáján.

Idén az első helyen az Eismacherei (22. kerület, Steigenteschgasse 143.) főzte le és győzte le az ismertebbeket. A fagyizó a 22. kerületben, Donaustadtban található. Bevallom őszintén, nem ismerem, de a megkérdezettek 15,27%-a szavazott mellette, így rossz nem lehet. A fagyitortái is kedveltek! Ismeri valaki közületek?

A Gelati da Salvo, a 19. kerületben, Döblingben (Obkirchergasse 26.) vitte el az ezüstérmet. A szavazatok 14,53%-t nyerte el. A helyiek csak Salvónak becézik és változatos kreációit nagyra értékelik. A képe a csapat, amelyik készíti a finom nyalatokat.

A 10. kerületben lévő Tichyt (Reumannplatz 13.) az egész város ismeri, régi motoros a szakmában és idén is rájuk szavazott a megkérdezettek 14,04%-a, így fellépett a dobogó harmadik fokára. Jó szívvel tudom ajánlani, járok oda magam is nyalakodni.

Az Eis-Greissler előtt, legalábbis az 1. kerületben, a Rotenturmstraße 14. szám alatt szinte mindig kígyózik a sor, olyan, mintha ingyen osztanák a fagyit. Amilyen pici a szalon, olyan nagy a híre. És mindig van valamilyen meglepetése. Saját biotejüket 35 tehén tőgyéből nyerik meg. A 6. kerület, a Mariahilfer Straße 33. szám alatt is nyitottak üzletet.

A Das Eis a 23. kerületben, Liesingben található (Maurer Hauptplatz 10.), kicsit távol a belvárostól. A szavazóktól 12,63%-ot kapott, így ötödikként a listán landolt.

A top 10-es lista második részét a folytatásban olvashatod!

Fotó: saját/weboldalak/facebook

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt