Ingyen látogatható programok a nemzeti ünnepen Bécsben

Lényeges kevesebb programmal ünnepelnek a bécsiek, és maszkot kell viselni valamennyi rendezvényen.

Október 26. Ausztriában a függetlenség és az új alkotmány napja, az örökös semlegesség ünnepe. A koronavírus miatt biztonsági okokból sok programot lemondtak, és bár a központi ünnepség is elmarad, ingyenes múzeumlátogatással igyekeznek pótolni a kieső eseményeket. Az alábbiak közül lehet válogatni az ünnepen!

Albertina

A művészet kedvelőinek valódi csemege, hogy október 25-én és 26-án az Albertina kitárja kapuját, és grátisz beengedi valamennyi látogatóját. Az állandó tárlatok mellett a vendégek a nagy sikerű Hahnloser gyűjtemény világhírű remekeit is megcsodálhatják. A francia modernizmus egyik legjelentősebb magángyűjteménye, köztük Cézanne, Matisse, van Gogh és még sok más zseni alkotása, vendégeskedik november közepéig az Albertinában.

A szervezők kérik a biztonságos távolságot betartani, nem csoportosulni és a maszkot felvenni. A látogatók az esetleges nagy érdeklődés miatt várakozási időre számíthatnak!

Építészeti Központ – MQ

A Múzeumi Negyed Építészeti Központja is csatlakozik az ünnephez, ezúttal ingyenesen fogadja a vendégeket.  Mi több, vezetéssel mutatja be Ausztria 20. és 21. századi építészetét. (Fotó: ©wikipedia)

Nyitva: 10.00-19.00 óra között

Belvedere 21

A múzeum modern épülete nemcsak építészeti szempontból izgalmas, de kiemelt figyelmet szentel a 20. és 21. századi osztrák művészeknek. Most az egyik legnagyobb formátumú és legsikeresebb kortárs osztrák festő, Herbert Brandl tájképeivel ismerkedhetünk meg.

Nyitva: 11.00 – 21.00

Tökfesztivál az Am Himmelen

Egy különleges helyszín, ahonnan pazar kilátás nyílik Bécsre ezúttal egy tökfesztivál keretében. A hagyományos és igen népszerű rendezvényen gyermek és felnőtt programokkal várják az érdeklődőket, ezúttal a koronavírus miatt valamivel kevesebbel. (Fotó: © amhimmel.at)

Időpont: október 24-26. 10.00-18.00 óra között

Helyszín: 19. kerület, Himmelstrasse

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt