Rendhagyó advent az élménykertben

Ha szereted a természetet, a szépen megkomponált tematikus kerteket, akkor adventkor ezt nézd meg!

Ahogy leszáll a nap, 350 ezer égő egy csapásra felvillan, előttünk a fénnyel beterített élménypark. Alig egy órára Bécstől Alsó-Ausztriában, a Kittenberger Élménykertben járunk, angyalkákra várunk. Egészen pontosan egy Schiltern nevű eldugott kis településen, melyet ismertté épp ez az óriási park, avagy kertek összessége tett.

IMG_0522 (1)

Most, hogy közeledik a karácsony, egy suhintással meseországot varázsoltak erre a hatalmas területre. Elfér ám benne sok minden, feldíszített fenyők, bokrok, csillogó és világító angyalok, tűzkosár, perzselő fatörzsek, minden, ami az ámulathoz, a hangulatkeltéshez, a karácsonyváráshoz kell.

IMG_0507

IMG_0468

Több mint kéthektárnyi terület, szinte bejárni sem lehet, benne 40 féle különböző stílusú kert, mely külön-külön is élményt jelent. Toskana, Japán, Kína, a rózsák, a fűszernövények birodalma. Minden évszakban, de kivált most, különleges élmény a hol sík, hol dimbes-dombos vidék, melyben patak, mesterséges tavak, festőien megkomponált hidak emelik ki a változatosan kialakított kertek szépségét.

IMG_0513

IMG_0444

A Kittenberg család üzleti vállalkozássá érlelt hobbija turisták százezreit vonzza. A buja vegetációt a család megzabolázta, tematikus kertekké alakította, mindenki okulására. Kitartó, 25 éves munka eredménye, szaktudással, elhivatottsággal és a természet iránti hódolattal megtűzdelve. Olyan, mint egy mintagazdaság, mely többi között felölel valamennyi Ausztriában honos, ismert és termesztett növényfajtát. Szép tematikus rendbe szedve.

IMG_0497

IMG_0520

De barangolhatunk több földrész apró szigetén, miközben elvarázsolódunk a Feng Shui szerint elrendezett növények üde meghittségén, az ember és a környezet egyensúlyának megteremtésén, megérint a japánkert energiáinak jótékony hatása, a természeti elemek találkozása, a nyugalom és a harmónia. A tündérországban állatok is laknak, a kenguru, a kecske, az alpaka, a póni otthon érzik benne magukat.

IMG_0452

A Kittenberg élménykert az egyik legnagyobb és legszebb mintakert Ausztriában. Az adventra évek óta különös izgalommal és meglepetésekkel készülnek. Gyerekeknek programokkal, a színpadon pedig délután 4-kor élő koncertekkel várják az ideérkezőket.

December 23-ig, minden nap 10.00-19.00 óra között látogatható a bemutató-élménykert.

Cím: 3553 Schiltern bei Langenlois, Kittenberger Erlebnisgärten

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt