Szilveszter Bécsben – 12 óra nonstop buli

Aki még hezitál és nincs ötlete, hogy a szilvesztert hol töltse, ebbe pillantson bele!

Európa több nagyvárosában várják az éjfélt, az óév végét több százezres tömegbe verődve az emberek. Ebben Bécs is részt vesz idestova 30 éve. A belváros szinte egybefüggő színpadot képez, ezen lépnek fel a zenészek. A programok délután kettőkor kezdődnek és hajnal kettőig tartanak. A zenei választék gazdag, ki-ki kedvére válogathat: operett, jazz, funk, reggae, lesz DJ, rock és természetesen ausztro-pop.  12 színpad és helyszín, kilométerben sem csekély a szilveszteri ösvény. Az idei szilveszteri buli mottója: Bécs összeköt! Ezúttal meglepetés is jön, több színpadnál „bedobják” a speciális, LED-es világítástechnikát. 8 fényművész kábítja majd a nézőket, hogy ne csak a pezsgőtől legyen az óévbúcsúztató színes. Jöjjenek a részletek!

 1. Rathausplatz – 30 éves a szilveszteri ösvény, az 50. évforduló pedig Woodstocké

Ha minden igaz, itt lesz a legnagyobb buli a városban. Már délután 2-kor nyitnak, az utóbbi 30 év nagy slágereivel alapoznak. És megelevenedik az idén 50. évfordulóját ünneplő „Woodstock”, a hangulatról zenészek és DJ-k gondoskodnak. Az est fénypontja az éjféli tűzijáték lesz, azt követően pedig Strauss zenéjének, a Duna keringőnek ritmusára átcsúszunk az újévbe. A buli hajnal 2-ig tart.

Az újév első napján, reggel 10-kor nyitnak a standok. A früstük mellé igazán pazar programot kapunk, a hagyományos, újévi koncertet a nagy kivetítőn élőben nézhetjük meg, a Bécsi Filharmonikusok közreműködésével és Andris Nelsons vezényletével. Az előadás 11-kor kezdődik, és délután 2-ko ismétlik.

 1. Löwelstrasse – Barátok Bécsben és Austria Top 100

A Café Landtmann és a Burgtheater közti részen, Löwelstrassén „Barátok Bécsben” címmel a szingliknek rapid randikat szerveznek, ahol nem számít semmiféle hovatartozás sem. Az ismerkedésben moderátorok segítenek. És lesz egy úgynevezett Puszi-bár is, ahol az új kapcsolatok megpecsételődnek. (Fotó: ©silvesterpfad.at)

 1. Teinfaltstraße – a „Szerencse utcája”

Kíváncsi vagy a sorsodra? Izgat a jövőd? Tudni szeretnéd, mit hoz 2020? Ha igen, itt a helyed. 6 hüttében jósolnak a kíváncsi embereknek. Az úgynevezett Szerencse utcában, a Teinfaltstrassén horoszkópot készítenek, kártyát vetnek és bekukucskálnak a következő év történéseibe. Ingyen, természetesen. (Fotó: ©silvesterpfad.at)

 1. Freyung – szilveszteri parti gyerekeknek, este 7-től élő zene felnőtteknek

Délután 2 és este 6 között a kicsiké a terep, a tarkabarka „okidoki show” látható majd a színpadon. Ezt követően 19.00 órától többi között a Neue Deutsche Welle legjobb számai Pineapple Johnnal és a Wir 4 hozza hangulatba a felnőtteket.

 1. Az Am Hofon a funk és a soul szerelmeseit várják

Délután 2 órától hajnal 2-ig egymásnak adják a mikrofont a zenekarok. Többi között fellép Gisele Jackson, Steve Nick & Band, The New Commitments és a Bad Powells is. Talp alá való zenét ígérnek.

 1. A Graben Bécs legnagyobb báltermévé alakul

Csodás miliőben szabadtéri bálteremmé alakul a Graben, ennél szebbet aligha képzel magának az ember, hogy áttáncoljon az éveken. De nemcsak keringőzhetünk, hanem standard táncokat is járhatunk, profi táncosok tanítják majd a társaságot. Jó mókának ígérkezik, és a szilveszterhez már régóta hozzátartozik. Délután 2-től hajnal 2-ig tart a ramazúri.

 1. Stephansplatz: valcer és a Big Bands

A Stephansdom tövében minden évben rögtönzött színpadot állítanak fel, ami az idén sem marad el. Egy osztrák pop duó, a The Carpats ígér vidám perceket saját szerzeményeikkel és a ma slágereivel. Az esti keringőzéshez egy osztrák szalonzenekar adja meg a hangulatot, fülbemászó operett-slágerekkel, táncdalokkal készítve fel a táncra a társaságot. A buli hajnal 2-ig tart.

 1. A Kärntner Straßén a diszkó, a popzene és a latin kedvelőinek szól a zene

12 órán át, délután 2-től másnap hajnal 2-ig fülbemászó dallamok, világhírű számok, forró ritmusok késztetik megállásra az arra járókat, a legismertebb digitális DJ-k zenéjével fűszerezve, diszkó minden mennyiségben.

 1. Herbert von Karajan-Platz: élő közvetítés a nagy kivetítőn a Bécsi Állami Operaházból

Az örök kedvencet, ami nélkül a szilveszter Bécsben elképzelhetetlen, élőben élvezhetik azok is, akiknek az előadásra már nem jutott jegy. Johann Strauß Denevér című műve este 7-kor csendül fel az operaházban. Előtte, délután 2-től egy válogatást láthatunk az év legszebb opera- és balettelőadásaiból, egészen 0.15-ig. Másnap, január 1-én pedig az újévi koncertet nézhetik és élvezhetik élőben az erre járó vendégek.

 1. Parlament – klubest

Ott, ahol forró tárgyalások zajlanak évközben, most a zenéé lesz a főszerep. Az év utolsó éjjelén trendi parti zenét ontanak, amihez jár majd egy-két jó falat. A program este 8-tól hajnal 2-ig tart.

 1. Práter – nagy buli és zenés tűzijáték

A Práter a rakétákat este 8-kor gyújtja be, akkor kezd a Radio Wien “DJ Simonnal”, este 10-kor a Sam Brisbe & Steam lép fel, pop, soul és reggae zenével, majd egy rövid szünetet követően, éjféltől hajnal 2-ig rányomnak még egyet. Az est tagadhatatlan fénypontja a 12 perces zenés tűzijáték lesz. (Január elsején 11.00-kor a Práter kivetítőjén élőben közvetítik a Bécsi Filharmonikusok Újévi koncertjét, 17.00 órakor pedig a Diótörő látható.) (Fotó: © youtube)

 1. Aspern Seestadt – csendes, családias szilveszter, bécsi zenészekkel

Délután 2 és 5 között színes gyermeknek szóló programokkal, játékokkal, sminkkészletekkel felszerelkezve várják a családosokat, a kicsiknek operát is előadnak, méghozzá a Bécsi Operaház társulat bemutatásában. Remek szilveszteri hangulatot varázsolnak az új városrész lakóinak. Éjfélkor takarodó.

MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Fotó: saját/Címlap: © WienTourismus/Christian Stemper

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt