Foglalj előre a jegyet, pénzt és időt takarítasz meg vele!

475 ajánlat. Több mint, amit az ember első olvasatra átláthat, és sok idő, mire kibogarássza, melyik passzol a programjába. Ne fáradj, megtettem helyetted, a legjobb ajánlatokat, és amit arra érdemesnek találtam, kiemeltem, és az alábbiakban csokorba szedtem. Ha kételkedsz benne, ellenőrizd nyugodtan le, de ha engem kérdezel, ne bajlódj vele! Lássuk a választékot! Ha kevésnek találod, nézd végig a többi ajánlatot!

Múzeumok

Művészettörténeti Múzeum

Bécs nemcsak a zene, hanem több száz kiállítóhelyével a múzeumok városa is. A Szépművészeti múzeum a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb gyűjteményét mondja magáénak. Képtára, éremgyűjteménye, kincstára, ókori emlékei méltán világhírűek. Ha felkeressük, ne feledkezzünk meg róla, hogy lépcsőházának mennyezete Munkácsy Mihály kezének munkája. A jegy kombinált, a Kincseskamrába is érvényes, azért került 20 euróba felnőtteknek. A Kincstár magyar emlékekkel tele, többi között itt állították ki Bocskai fejedelem drágakövekkel díszített színaranyból készített koronáját.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Kunsthistorisches-Museum-Vienna-and-Imperial-Treasury-of-Vienna/d454-8583P1

Leopold Múzeum

A Leopold Múzeum a szenvedélyes műgyűjtő, Rudolf Leopold világhírű kollekciójának ad otthont, melyet 1994-ben az osztrák állam megvásárolt. A Schiele-rajongóknak kötelező program, hisz itt látható, egyedüliként a világon, a tragikusan fiatalon elhunyt festőzseni, az osztrák szupersztár legtöbb alkotása: 44 olajfestménye és 180 rajza. A múzeum figyelemreméltó időszaki kiállításai mellett 5000 remekmű enged betekintést a bécsi szecesszió, a modernizmus és az osztrák expresszionizmus korszakába.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Leopold-Museum-Vienna-Entrance-Ticket/d454-42325P1

Múzeumi Negyed – 4-ből kettő kombi jegy

És íme, egy kombi jegy, amire felhívom a figyelmet, mely beváltható a Múzeumi Negyedben. 4-ből kettőbe érvényes, tetszőlegesen: a Leopold Múzeum, a MUMOK, a Kunsthalle Wien, és az Architekturzentrum Wien (Építészeti Központ) közül lehet választani.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Experience-the-MuseumsQuartier-Wien/d454-17105P1

Albertina

Az Albertinát úgy hiszem, nem kell bemutatni. Megnyitása óta több mint 7 millió ember látogatta már meg. Dürer híres nyula mellett itt található a világ egyik legnagyobb grafikai gyűjteménye. Állandó tárlata, mely 300 remekművével Európa legjelentősebb privát gyűjteménye, is párját ritkítja, arról nem is beszélve, hogy időszaki kiállításai mindig tartogatnak meglepetéseket. De az épület önmagában is megér egy misét, egészen a Hofburgig ér, a barokk palotát egy klasszicista stílusú bővítmény és az Ágoston-rendi kolostorrész teszi egésszé.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Albertina-Museum-Vienna/d454-2420P79

Hundertwasser Múzeum – Kunst Haus Wien

Hajdan a házban bútorgyár üzemelt, ezt vette meg és alakította át 1989 és 1991-között a mester. Bár életében sok kritika érte, a ma embere rajong érte. Múzeumot kapott, alkotásait százezrével csodálják a külföldiek. Befutott sztár lett. Hundertwasser emblémája Bécsnek. A természetet hozta a városba, ráadásul épp abba, mely Európa egyik legzöldebbjének van kikiáltva. Lakóházakra varázsolt erdőket, betonból kifutó, színes repkényeket, növényekkel díszítette a falakat, domborzattal, hullámos aljjal lepte meg a szobákat. Korszakalkotó újítások voltak ezek, pláne az ő idejében. Érdemes elzarándokolni az „emlékhelyére”.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Museum-Hundertwasser-Entrance-Ticket-at-the-Kunst-House-Wien/d454-32836P1

Gyerekkel

A bécsi állatkert

Állati jó hely, melyet nemcsak a gyerekek élveznek, de felnőtteknek is üdítő kikapcsolódás a nagyváros lüktető nyüzsgéséből kiszakadni és ezt a Bécsben honoló állatseregletet megcsodálni. Évente több millió ember látogatja. fejedelmi környezet, a schönbrunni kastély parkjából kiszakított, 17 hektárnyi terület, melyen több mint 500 faj több ezer egyede fér el és él egymás mellett békésen. A Schönbrunni Állatkertet már többször megválasztották Európa legjobbikának. Pedig az nem is volt szempont, hogy az öreg kontinens, jobban mondva az egész világ legrégebbike ez, mi több, az

UNESCO világörökség része is lett. Jegyet alant válthatsz:

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Tiergarten-Schoenbrunn-Entrance-Ticket/d454-3554ZOO

A Práter Óriáskereke és a schönbrunni állatkert egyben

A kombi jegy is érdekes lehet, mely az állatkertet a Práter Óriáskerekével köti össze, ha készülünk mindkettőbe, érdemes itt előre megvenni a jegyet, olcsóbban ússzuk meg.

 

 

A schönbrunni panoráma kisvasút

Jó ötlet gyerekkel jegyet váltatni a kisvasútra, túl azon, hogy az egész parkot bemutatja, bármelyik megállónál (9 van) megszakíthatjuk az utat, és sétálhatunk, mókusokkal mókázhatunk, majd felpattanva a következő járatra, továbbindulhatunk.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Vienna-Schoenbrunner-Gardens-Mini-Train-Tour/d454-3554TRAIN

A Tenger háza

Lenyűgöző növény- és állatvilág egy II. világháborúból itt maradt légvédelmi toronyban, Bécs szívében, a Mariahilfertől egy saroknyira. A tízszintes épületben a cápáktól kezdve egészen az aprócska hangyákig milliónyi állat talált benne otthonra. 5 kontinens állatvilága elevenedik meg az óriási toronyban: krokodilok, óriáskígyók, pókok, majmok, madarak, a prímet persze a tengeri élőlények viszik.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Haus-des-Meeres-Vienna-Entrance-Ticket/d454-2420P76

A Zene háza

Egy igazi interaktív múzeum, ahonnan nehéz a gyerekeket kivonszolnunk. A hangok, a hangzás otthona, melyet sok éves kísérletezés során hoztak létre, 5000 négyzetméteren, ahol kedvünkre mókázhatunk, saját zenét komponálhatunk, játszhatunk óriási hangszereken, és ami a legélvezetesebb, még a világhírű Bécsi Filharmonikusokat is dirigálhatjuk.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Vienna-House-of-Music-Entrance-Ticket/d454-2332HOUSE

Technikai Múzeum

Egy kevésbé ismert és felkapott gyöngyszem a múzeumok között. A Bécsbe látogatók kiválóra értékelik, megelőzi a Hundertwassert és az igen közkedvelt Tenger házát (Haus des Meeres) is. A Technikai Múzeum, főleg fiúknak, igazi kuriózum. Csak ajánlani tudom. Ráadásul nincs is messze, azoknak különösen nem, akik a schönbrunni kastélyt vették célba. Innen akár gyalogosan is megközelíthetjük, átsétálva a parkon, máris a hatalmas, négy emelet magas épület előtt találjuk magunkat.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Technisches-Museum-Vienna-Entrance-Ticket/d454-2420P77

Attrakciók

Spanyol lovasiskola

A Bécsi Spanyol Lovasiskola előadásaira és nyilvános próbáira tavaly közel félmillió ember váltott jegyet, hisz a világ azon kevés iskolájának egyike, ahol a klasszikus lovas művészetben évszázadok óta változatlan formában gyönyörködhetnek az emberek. “Courbette”, „Levade”, “Croupade”, „Capriole”, “Piaffe”. Hogy mik ezek? A „magasiskola” szigorú szabályait követő balett elemek, melyeket megtanulni nagyon kevés ló képes. Nem csoda, hogy a Bécsi Spanyol Lovasiskola az UNESCO szellemi kulturális világörökség része lett. Itt a reggeli zenés edzésre válthatsz jegyet. (3 éves kor alatt nem ajánlott)

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Spanish-Riding-School-Morning-Exercise-Entrance-Ticket/d454-61705P1

Pincelátogatás

Akit vonz a gyöngyöző borok világa és kíváncsi Ausztria egyik leghíresebb italára, azoknak ajánlom a Schlumberger pezsgőgyár pincelátogatását. Ausztria egyik vezető pezsgőgyártója döblingi (Bécs, 19. kerület) pincéiben, a cég jelenlegi székhelyén, ahol múzeum is működik, 2 millió üveg pezsgőt őriznek. 1986 óta a bécsi börzén is jegyzik a céget. (Az osztrák sikertörténet szépséghibája, hogy a részvények többsége ma már svájci kézen van.) A cég túlélte a világháborúkat, a monarchia feloszlását és rendületlenül működik tovább.

https://www.partner.viator.com/en/67714/tours/Vienna/Schlumberger-Sparkling-Wine-Cellar-World/d454-43800P1