A hullámlovasok idén sem maradnak hoppon

Szörfdeszka, pálmafa, hullámok, virágfüzérek, mi kell még a Hawaii fílinghez?

A tavalyi év legnagyobb attrakciója volt a szörfpálya a városban. Némi túlzással a fél város szörfözött, persze nem a neten, hanem a hullámok között, egy ideiglenesen felállított medencében. Nem Bécs ment a tengerhez, a hullámok jöttek a Belvedere-hez, egészen pontosan az odavezető út tövéhez. Akkora volt a siker, hogy idén ismételnek, csak éppen más helyen.

img_9297

Tavaly 8.500 szörfös próbálkozott megbirkózni a hullámokkal, és összesen mintegy 300.000 ember látogatott ki a Schwarzengerplatzon felállított medencéhez. Élvezték a látványt, gyönyörködtek a panorámában, napfürdőztek, falatoztak, és persze árgus szemmel követték az eseményeket, hol a lábhoz tartozó gazdát keresték, hol pedig a teljesítményeket értékelték, az biztos, hogy nem unatkoztak.

img_9254_1

img_9305

A bécsiek nem ismernek lehetetlent. Mit nekik, hogy nincs tenger, ha egyszer szörfözni akarnak, hát csinálnak hullámokat maguknak. Jobban nem is ők, hanem egy német vállalkozás hozta ide a lehetőséget. A mérete 1000 négyzetméteres medencében a hullámok másfél méterig csaptak, a lovasok azon utazhattak. Kezdőknek és gyerekeknek, ha kedvet kaptak, kurzusokat indítottak. Idén sincs ez másként, csak éppen utazni kell egy keveset érte, méghozzá az alsó-ausztriai Vösendorfba. Idén a szörfpályát a Shopping City Süd bevásárlóközpontban állították fel.

img_9271

Az árak tavalyhoz képest nem változtak, legalábbis, amit a kezdőknek és a haladóknak ajánlanak. 50 percért 39 eurót kérnek. Ha jól láttam, előre lehet időpontot foglalni, így nem kell potyára messzire utazni. Igazán klassz program, pláne annak, aki kedveli e sportot és a shoppingolásban elfárad.

IMG_3332

Egyébként a sportszeretőket, ha nem is ilyen profi pálya, de egy kisebb Bécsben is várja. Méghozzá a Haubtbahnhof főbejáratánál, ahol egy 30km/órás sebességgel érkező hullám csapja szembe a fentről érkezőt. Ha másra nem, arra mindeneképp jó, hogy a nagy melegben hűsöljön egyet az ember. Egy szó, mint száz, mestersége hullámok, ha már nincs természetes, várják a Hauptbahnhofnál is az érdeklődőket, méghozzá egészen augusztus 6-ig, 12 és 21 óra között. Aláfestésként DJ-k tolják a zenét, az próbálja ki, akinek 30 perc 15 eurót megér. (A jegyhez adnak a 10 euró értékű, a pályaudvaron lévő boltokban levásárolható, utalványt.)

IMG_3476

http://hauptbahnhofcity.wien/surf-days/

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt