Temetői séta a Zentralfriedhofban

A Bécsi Központi Temető Európa második legnagyobb sírkertje, területre nagyobb, mint Bécs történelmi belvárosa. Szinte képtelenség bejárni, mégis teszünk egy kísérletet arra, hogy legalább egy részét meglátogassuk.

Hogy Bécs multikulti, tükrözi temetője is, kapott benne helyet mindenféle felekezet. A területet mindenszentek napján, 1874-ben nyitották meg. Azóta Európa második legnagyobbjára duzzadt, halottai számát tekintve azonban a legjelentősebb. Több itt a holt lelkek száma, mint Bécs lakossága, 3 millió ember talált itt, 2,5 négyzetkilométeren örök nyugalomra. Névvel és névtelen.

DSC03956

A 330 ezer síremlék kész történelem. Jeltelen sírok, pompás emlékművek, hírességek, neves zenészek, köztük Beethoven, Schubert, Brahms, és a két Strauss is itt vannak eltemetve. Sokan zarándokolnak ide, hogy kedvenc művészük előtt fejet hajtsanak, hogy az élményért, mit tőlük kaptak, leróják hálájukat.

DSC03966

100 kilométeres úthálózat köti össze a sírokat, kevés egy nap, hogy végigjárjuk, hogy kiigazodjunk és a neves emberekre rátaláljunk. Ez nem is célunk. Az viszont igen, hogy bepillantást nyerjünk egy séta erejéig az itt nyugvók történetébe. Ha érdekel, jelentkezz a bécsi fekete által szervezett vezetésre.

Időpont: 2018. március 31-én, szombaton, 14.00 órakor

Találkozóhely: Zentralfriedhof főbejáratánál, a 2-es kapunál (11. kerület, Simmeringer Hauptstraße 234.)(Fotó:©   meinbezirk.at)

3410020_web

Megközelítés: 71-es, vagy 6-os villamossal

Részvételi díj: 10 euró/fő, mely a helyszínen, Katalinnál fizetendő, számla ellenében

A séta időtartama: 1,5-2 óra

Jelentkezés: 2018. március 28. éjfélig (A séta 5 főtől indul, maximum 25 fővel. Ha elmarad, levélben küldünk értesítést.)

Regisztráció az alábbi e-mail címen: becsisetak@gmail.com

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt