Top 5 extrém sport Bécsben

Nyár van, az iskolapadok üresek, az emberek pihennek, de egyesek extrém kalandok után epekednek. Íme, néhány!

Mondják, az extrém sportok veszélyesek, növelik az adrenalinszintet. Izgalmat hoznak a nyugodalmas nyaralásba, bravúros tettekre késztetnek, lélegzetelállító élményekkel kecsegtetnek. Bécsben igen jók az adottságok, hogy kipróbáljuk bátorságunk. Lássuk, mit ajánl a város.

Rafting a Dunán

A Duna-sziget sokféle kikapcsolódást kínál. Aki szereti a kihívásokat, és élvezettel feszegeti a határokat, az akár raftingolhat is. Nem kell messzire utazni, elég a Duna-szigetre kilátogatni és egy raftingra befizetni. Vadvízi evezés a Dunán, 250 méteres, 30 különféle akadállyal, magasra csapó, mesterséges hullámokkal tarkított pálya várja a kalandvágyókat.

https://www.wienadventures.com/de/abenteuer/liste/rafting/rafting-wien

Sáncugrás

A síelők és snowboardosok nyáron sem szenvednek hiányt, egy sánc vár rájuk, ugyancsak a Dunán. Akik szeretik az izgalmakkal tarkított élményeket, itt kedvükre kísérletezhetnek, szaltózhatnak, nagyokat csobbanhatnak. Amikor szabad a rámpa, a bátrabbak nekiveselkednek, és akár 50 km/órás sebességre felgyorsulva katapultálnak a vízbe. Salto moltare, ugrás a mélybe, a Duna vizébe.

http://www.freestyle.at/

Falmászás légvédelmi tornyon  

Nem csoda, hogy az alpesi országban, Ausztriában, ahol adottak a körülmények, a hegymászás népi sporttá lett. Bécsben ma is sokan törnek a csúcsra, itt van Ausztria legnagyobb mászócsarnoka. Ám most mégsem azt ajánlom, hanem egy félelmetes monstrumot, Hitler ördögi művét, egy flaktornyot (légvédelmi erődöt). A császárvárosban több ilyen is fennmaradt, ám a nagyközönség csak ezt az egyet használja. A Tenger háza székel benne, ám az oldalát a mászók vették kezelésbe.  700 négyzetméteren 4000 lépő és kapaszkodó segítségével, 20 különböző útvonalon, 4-től egészen a 8-as nehézségi fokozaton juthatunk a 34 méteres monstrum tetejére.

MammutFlak01

https://www.oeav-events.at/lv-wien/klettern/flakturm/index.php

Bungee jumping

Nem kell messzire utazni, csupán pár megálló a Stpehansplatz-tól, és máris extrém-sportolhatunk, 152 méter magasról a mélybe ugorhatunk. A Duna-torony nemcsak Bécs, de az egész ország legmagasabb építménye. De nem ez a fő attrakció benne, ez a világ 10 legmagasabb bungee jumping helyeinek egyike! A megszállottak kedvence. Hajmeresztő magasság, felnézni is fáj. No, de bátraké a világ.

img_5750

http://bungee-donauturm.at/

Mountainbike pálya

Akik szívesebben maradnának a földön, se vízbe, se magasra nem vágynak, hanem inkább szilárd talajon próbálkoznának, azoknak a bikeparkot ajánlom. A Bécsi-erdő 10. kerületbe nyúló részén, mesés környezetben, Wienerbergben alakítottak ki pályát a bringásoknak, hogy kedvükre hódítsák meg a domborulatokat, és ugrathassanak.  Az egészen nagyra szabott, ugratókkal teli út, állítólag összesen 1000 kilométeres, a mountainbikosoknak igen élvezetes, használata pedig ingyenes.

https://www.facebook.com/pages/Dirtpark-Wienerberg/113458532081022

Fotó: saját/honlapok-youtube

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt