Turi és kávézó egyben, Bécsben a nagy kedvenc

Kettő az egyben. Jó bécsi fekete és menő cuccok egy helyen. Ráadásként egy bónusz, a bolttal egybefűzött kávézó Ausztria legjobbjai között szerepel.

Keresel valamilyen cool és izgalmas cuccot? Netán olyat, amilyet a nagyanyád hordott? Ha igen, nézz be ide. És bár régi dolgokat árulnak, melyek a mába hozzák a múltat, ennél coolabb boltot eddig alig találtam a városban.

img_5755.jpgimg_5760_1.jpg

A női lélek jó ismerője lehet a tulaj, mert olyasmivel lépett ki a piacra, amivel a szebbik nemet magához vonzza, egy aranyos, jó hangulatú kávézóval, és vele egy térben egy vintázs ruhákat áruló bolttal. De vigyázat! Mielőtt nagy szatyrokkal felszerelkezünk, jelzem, különleges és egyáltalán nem olcsó az árukészlet, pedig a bolt second hand. Megszállottaknak való. Azoknak, akik egy márkás, vintázs rucira nem sajnálják a rávalót.

img_5718_1.jpg

img_5719.jpg

A 7. kerület, a Neubau, művészeiről, különleges butikjairól ismert, és egyre népszerűbb a fiatalok körében. A St. Ulrichskirche, a Szent Ulrik templom barokk falai már messziről látszanak, irányt mutatva az ide érkezőknek. A tulajdonosok nem sokat törték a fejüket, amikor a lokálnak nevet kerestek. Választásuk egy kézenfekvő megoldásra, méghozzá a címre esett. Akkor még nem sejtették, hogy Bécsben fogalommá lesz e név, a Burggasse 24.

img_5702_1.jpg

img_5710_1.jpg

Bent shabby chices dizájn, mintha egy nagy loftlakás nézne vissza ránk. A helyiség világos és tágas, hatalmas üvegportál engedi be a napot, magasra nyúló falak, ilyenek már csak a belső kerületekben vannak. Dizájnos megoldások, apró ötletek teszik hangulatossá az amúgy is imponáló termet. Ha nem tudnám, hogy ez mégiscsak egy second hand bolt, magasra tenném az árakat. Nem sokat tévedek, jó a megérzésem.   

img_5725_1.jpg

img_5720.jpg

A ruhák katonás rendben sorakoznak. Színben, fazonban, funkcióban, mintha épp most dobta volna ki őket a futószalag, holott a fast fashionhoz semmi közük. Használt ruhák ezek mind. Méghozzá nem is akármilyenek, gondosan válogatott, jó minőségű szépségek, jó ízlésről árulkodó egyediségek. Láthatóan gondos kezek rendezgették el a holmikat, melyek egykor valakiknek oly becsesek voltak. Nem tipikus turi, inkább olyan, mint egy trendi luxus butik.

img_5721.jpg

img_5715_1.jpg

A kávézó zsúfolásig teli. A terasz még nem nyílt meg, beszorultak a vendégek. Élvezik a kandalló melegét és a halk zenét. A bejárat mintha el lenne rejtve, oldalról van a bemenete. Nem is téved véletlenül senki ide, csak az, akihez már eljutott a hely híre. Láthatóan bennfentesek a vendégek, otthonosan mozognak, mintha hazajárnának. Ahogy hallom, többnyire helyiek, akik Bécsben ismerik a cool helyeket.

img_5752.jpg

img_5749.jpg

A kávézó berendezése is a nagymamák idejét idézi, régi, retro. Már ránézésre is kényelmes fotelek hívogatnak melegen, házi sütemények illatoznak a vitrinbe rakva, finom kávé illata gőzölög, maradásra bírva a betérőt.  

img_5731.jpg

Ja, és van a boltnak egy hátsó része a Peng – nem engedték, hogy fényképezzem -, ahol többi között osztrák dizájnerek egyedi termékei között nézelődhetünk, és a császárvárosban uralkodó trendbe is bepillantást nyerünk. Szólok előre, az áraktól ne lepődjünk meg.

Fotó:saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt