Turi – ruhák kilóra

Rajongsz a ’70-es, ’80-as évek vintage ruháiért? Szereted az amerikai és az európai retro cuccokat?  Ha igen, nézz be ide. A hó végén kilóra mérik az árukat.

A Neubaugasse Bécs egyik leghipszterebb kerülete, sok bolt van itt elrejtve, a Mariahilfer közvetlen közelében. A Bootik 54. az egyik legismertebb és legrégebbi turi ebben a negyedben. A nevével nem bajlódtak sokat, a házszám került a butik mögé mutatóba. Két bolt, egy cím alatt.

IMG_1461

Kettő kettőben, egyazon címen, egy tulajdonos kezében. Annyi az áru, hogy egy helyiségbe nem fért, így megosztották a felhozatalt, és az egymás mellett lévő két boltot kibérelték. A használt ruhákat az amerikai és az európai second hand piacról szerezik be, megvan a maguk törzsközönsége.

IMG_1471

IMG_1474

Van itt minden, ami megszépíti az életet, kalapok, csizmák, apró ajándékok, láncok, órák, kiegészítők. A baloldali boltban ruhákat találunk, melyek Észak-Amerikából érkeztek, de van köztük európai is bőven. Vicces pólók, 10 euróért, de kettő már 15-ért adnak. Ráadásul most mindent 30%-kal leáraztak.

IMG_1472

IMG_1470

A jobboldali bolt tele farmerokkal, táskákkal, sapkákkal, gyerekruhákkal. Amit itt megveszünk, ahhoz menő kiegészítőket találunk a másikban. Pici a bolt, de a választékra nincs panasz. A polcok, a fogasok dugig tömve, aki keres, talál alapon, kevesen hagyják el a boltot üres kézzel.

IMG_1469

Aki szereti a régi idők divatját, és kedveli az egyedi megjelenést, a stílusos fazont és a retro divatot, azoknak ajánlom. Egy látogatást biztos megér. Pláne a 30-án és július 1-én. Egy pár lépéssel odébb, a 64-66. szám alatt kiárusítást tartanak. Az utolsót a nyári ruhákból. Egy kiló ruhát 10 euróért adnak.  Részletek: itt.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt