Vágysz egy saját szigetre Bécsben? Íme!

Zavar a város? Lennél kicsit magad, vagy a barátaiddal egy meghitt sarokban, szemlélnéd a történéseket egy másik perspektívából? Nos, Bécsben most megteheted, ráadásul ingyen.

A 2. kerület legforgalmasabb utcáján járunk. Bár a város zaja, a nagy forgalom, az autók, a buszok zümmögése ide is felhallatszik, láthatóan nem zavar odafent senkit. Odafent egy egészen más dimenzió fogad, nincs tülekedés, sem nyüzsgés. Íme, a sziget!

IMG_3539

A Nestroyplatzon egy nagyra méretezett installáció állítja meg az arra járókat. Vajon mi ez, kérdezik sokan. A berlini művész, Christian Hasucha, egy kerek, mesterséges szigetet, vagy ha úgy tetszik, városi színházat, épített a 2. kerület szívében, hogy a három méter magas, hét méter átmérőjű felépítményével a nagyközönséget megörvendeztesse.

IMG_3537

A művész alkotását eredetileg Berlinbe tervezte, ám barátai rábeszélték, ennek Bécsben a helye. Fent, a magaslaton igazi fű fogad, melyet locsolni kell minden nap. De ez legyen már mások baja, a látogatóknak az élvezet marad.

IMG_3500

Egy falatnyi, a betonrengetegből kiszakított terület, melyre zöldellő füvet vetettek, kis dombocskát halmoztak a közepére, és megemelték a faszerkezetet, hogy ne zavarja a járókelőket. Így jött létre a sziget, mely akár színpad is lehetne. Körös-körül jönnek-mennek az emberek, a fent lévőkre, a fellépőkre, mind feltekintenek, a fentiek meg élvezik a múlandó népszerűséget. A világot jelentő deszkák helyett, egy mesterséges tákolmányon tetszelegnek. Fentről néznek le a városra, a város meg vissza.

IMG_3515

A sajátos „előadást” különösen izgalmassá teszi, hogy a szigettel szemben egy valódi színház, benne igazi színpad áll. Ám míg ott csak a kiválasztottak léphetnek a világot jelentő deszkákra, ezen bárki saját magának akár előadást is rendezhet. Játszhat Rómeót, vagy Júliát, csendesen beszélgethet, vagy akár egy pohár, jól behűtött pezsgővel is koccinthat ebben a nagy melegben.

IMG_3529

A szigetet bárki kedvére használhatja, legyen vele bármi célja, egy romantikus óra, egy piknik a zöldben, baráti körben, a lényeg, hogy előzetesen időpontot foglaljon az alábbi e-mail címen: dieinsel@sectiona, vagy ezen a telefonszámon: 0660/2102533.

IMG_3508

A sziget augusztus 16-ig, déli 12 és este 8 között várja a jelentkezőket.

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt