Vegán gyorsétterem Bécsben

A tudatos vegánok egyik kedvenc helye világszerte, de az is elkeveredik ide, aki olykor növényi alapú, ázsiai ételeket enne, vagy éppen a nemzetközi konyha vega változatára fáj a foga. Például egy bécsi szeletre, burgerre, vagy steakre.

Nyilván nem ez az egyetlen vega gyorsétterem a Földön, de ez elüt a többitől. Különleges. Annyiban mindenképp, hogy a mozgalom hívei, nemcsak hogy tudatosan fogyasztanak növényi eredetű ételeket, de esetükben a falatozáshoz jár némi szellemi élvezet.  

img_1729.jpg

img_1681_1.jpg

A Loving hut környezettudatos étterem. Alapelve, hogy valamennyi élőlény a bolygón békességben, harmóniában és szeretetben éljen, és hagyja egymást békében. Követőit arra szólítja fel, hogy legyenek szeretetteljesek, vegák és zöldek, mert csak így mentik meg a Földet. A vietnámi születésű Ching Hai, akit hívei legfelső mesternek neveznek, és Teréz anyu reinkarnációját, bolygónk megváltóját látják benne, vettette a vega, vegán táplálkozás bölcseleteit papírra.  

img_1699.jpg

img_1691.jpg

Ching Hai nemcsak szellemi vezetőnek jó, de üzletasszonynak sem utolsó. Tanaira alapozva gyorséttermi láncot hozott létre, mely már több mint 20 országban toborozza a híveket, és termel profitot a franchise-ban működő üzlet vezetőinek. A Loving hut Bécsben is megvetette a lábát, a növényevők nagy örömére. Ausztriában 4 is van belőle. Ebből kettő Bécsben.

img_1710.jpg

Egyébként az étterem nem emiatt az ezoterikus, misztikus körítés miatt kedvelt, bár itt-ott aforizmák, tanulságos bölcseletek szellemi táplálékként megjelennek ebben a letisztult, kellemes hangulatot árasztó környezetben, a lényege mégsem ez. Az ételkínálata az, ami idevonzza az embereket. Finomakat főznek benne, jó a híre. Ez hozott ide engem is, és bár bevallom, e téren kevésbé vagyok tudatos, de szívesen csitítom növényekkel éhem.

img_1707.jpg

img_1718.jpg

A kínálat kellemes meglepetéseket tartogat. Az étlapon a választék megkapó, van itt minden földi jó, izgalmas nevek és ígéretek, például előétel, mely nirvánai magasságokba repít el, de van misoleves, bio kebab, csirkés burger, és ha már Bécs, a híres bécsi szelet sem marad el, persze autentikus formában, vegán variációban. (A húsevők is bátran eljöhetnek ide, hisz alig tér el látványra és ízre a hús gyanánt felszolgált szója, szejtán szelet.) Én végül steaket választottam ebédre, zöldségkörítéssel és rizzsel. Hm, finomabb volt, mint képzeltem, teljesen eltelített.

img_1704.jpg

img_1715.jpg

Arra ne számítsunk, hogy e helyen szomjunkat alkoholos itallal oltjuk. Ellenben annál izgalmasabb szeszmentes nedűk állnak rendelkezésre. Olyanok, melyek passzolnak a vegán életstílushoz. Sör és bor helyett mondjuk frissen facsart gyümölcsből, zöldségből készült ivólevek, smoothie, minden mennyiségben.

img_1685.jpg

Az élj vegán mottó alatt az érdekes fantázianévre elkeresztelt ételek nemcsak külcsínre izgalmasak, de belbecsre is igen ízletes tartalmat takarnak. Azt azért kétlem, hogy aki itt eszik, azt egyből megszállja az egészségesen élő élőlények ihletett elégedettsége, ellenben azt biztosra veszem, hogy jóllakik. Nem puffad fel, nem eszi magát degeszre, de éhségérzete elillan jó időre. Külön bónusz, hogy a kiszolgálás barátságos, és az árak is mérsékeltek, az ételek minőségéhez, a bio alapanyagokhoz, no és persze Bécshez képest.

img_1682.jpgCím: 7. kerület, Neubaugürtel 38.

(A Loving hut másik, bécsi éttermét nem ajánlom,már kinézetre sem volt bizalomkeltő, a tulaj fotózni sem engedett, így ott nem is ettem.)

Fotó: saját

Ha tetszett a poszt, csatlakozzon a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: itt