Ingyen látogatható programok Bécsben – 2022. április 2. hetében

Hat kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, vásárok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok a húsvét jegyében! Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Húsvéti vásárok Bécsben

Már javában zajlik a vásározás, 4 helyszínen 200 stand várja az érdeklődőket. Erről ITT olvashatsz részletesen.

És jöjjön még plusz egy helyszín.

A gyerekek és családosok kedvence, a Blumengärten Hirschstetten három napon át tartó húsvéti vásárral készülnek. Lesznek itt regionális finomságok, sonka, szalonna, sajtkülönlegességek, különféle desszertek, és nem maradnak el természetesen a húsvéti díszek – festett tojások, húsvéti gyertyák, kézműves termékek sem. A gyerekeknek külön programokkal kedveskednek.

Helyszín: Bécs, 22. kerület, Quadenstraße 15.  Blumengärten Hirschstetten

Időpont: április 16-18. 10.00-18.00 óra között

Húsvéti piac a Carlában

A Carla secondhand üzletek a Caritas égisze alatt működnek. A boltokban található árukészlet adományokból jön össze, és az eladásból befolyt összeget jótékonysági célokra fordítják. Ilyenkor, húsvét táján húsvéti dekorációkat, színes tojásokat, bolyhos csibéket és nyuszi kinézetű kerámiákat kínálnak megvételre. Nagyszombatig bezárólag szinte fillérekért szerezhetjük be az asztali dekorációkat.

Cím: 5. kerület, Mittersteig 10. szám alatt lévő üzlet/ https://www.carla-wien.at/

Időpont: H-P: 9.00 – 18.00, Szo: 9.00 – 15.00 óra között

Nemzetközi Roma Nap

Április 8. a roma kultúra ünnepe, mely felhívja a figyelmet a romák társadalmi helyzetére. A romák évszázadok óta élnek Ausztriában, mindazonáltal még ma is sok helyen mindennapos az ellenük irányuló rasszizmus. A romák világnapján az ismert osztrák Romnja és Roms beszélgetnek az ausztriai romák jövőjéről. A pódiumbeszélgetést követően a Joschi Schneeberger Gypsy Swingtet ad koncertet, Patrizia Ferrara énekesnővel kiegészülve.

Időpont: április 8. 18.00 óra

Helyszín: 1. kerület, Porgy & Bess, Riemergasse 11. vagy via Live-Stream. Pay as you wish.

Séta a művészet nyomában

Bár az április szeszélyes, de ha nem esik az eső, akár ki is próbálhatod ezt az térképet, amelyet a Wien Museum készített. Az online útvonaltervező egy szabadtéri galérián vezet keresztül, 33 színes falfestményt, azaz nagyméretű street art alkotást bemutatva. A kétórás túra a Westbahnhof pályaudvartól indul, és a 15. kerület utcai művészeti alkotásait mutatja be.

Indulás: 15. kerület, Westbahnhof, Europaplatz 2/3.

A térképet ITT töltheted le.

Kalvarienberg Fesztivál

A Hernalser Kalvarienbergen több mint 350 éven szerveztek böjti piacnapokat. Ez a nosztalgikus és színes nyüzsgés néhány éve már a múlté, helyére a Kálváriahegyi Fesztivál lépett. Húsvéthétfőig sok érdekes programot szerveznek a húsvéti díszbe öltöztetett Kálváriahegyen: lesznek koncertek a soultól a bécsi dalokig, kézműves bemutatókat és napi workshopokat tartanak, ahol többi között húsvéti tojásokat is lehet festeni majd. A kulináris élvezetek mellett különleges programokkal készülnek a gyerekeknek és az időseknek.

Helyszín: 17. kerület, St.-Bartholomäus-Platz

Időpont: április 1-április 18-ig mindennap

Részletek ITT.

Fotó: saját/weboldalak

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Bécsi fekete Facebook közösségéhez: ITT