Tirolerhof – egy klasszikus bécsi kávézó és nem is eldugott helyen

Az Albertina lábánál áll ez a szép sarokház, melyben a helyiek szerint Bécs legjobb Apfelstrudelét, almás pitéjét sütik.

A bio- és a parasztpiac körkép Bécsben

Az őstermelői és biopiacok mióta berobbantak Bécsbe igen kedveltek a tudatosan étkező fővárosiak körében. A jó minőségért nem sajnálják kiadni az eurókat. A bionak Bécsben is ára van.

Ingyen látogatható programok Bécsben – október 2. hetében

Kilenc kép, több helyszín, még több program hétvégére. Koncertek, fesztiválok és további sok érdekesség, izgalmas esemény vár rátok. Nem csak Bécsben élőknek! Jó válogatást!

Dürer nyula ismét látható az Albertinában

Az Albertina most a nagyszabású Albrecht Dürer visszatekintés alkalmából néhány hónapig újra kiengedi „ketrecéből” a világ leghíresebb tapsifülesét.

Ausztria legrégebbi natúrparkja, ahol vaddisznók várnak a látogatókra – Sparbach

Tudtad, hogy Ausztriában 46 natúrpark van? És azt, hogy ennek majdnem a fele, egészen pontosan 21 Alsó-Ausztriában található? És itt található a legelső és legrégebbi is, és úgy hívják, hogy Sparbach. Bécshez ez van a legközelebb, mutatom, miért érdemes felkeresned.

A murcirajongó bécsiek

Ha így szeptember, október tájékán Bécsben az ember alkoholos nedűt inna, jó, ha tudja, mi az ősz hívószava. Sturm, azaz murci. Errefelé a bor kistestvére az ősz jelképe. Itt ez az ősz hírnöke, nem csak a kikerics.

5 étel, ami kihagyhatatlan Bécsben

Autentikus ételeket érdemes, ha egyszer már az ember külföldre megy. Bécsben akár hazai ízeket, melyek mégis Bécsben jellegzetesek.

A legszebb helyek ősszel, amit látni kell

Amikor az őszi nap utat tört magának a felhők között, mi szebb egy városban, mint felkeresni a parkokat. Bécsben nincs nehéz dolgunk.

Mit mondanak Bécsről a bécsiek

Ismét Bécs vitte el a pálmát! A 140 települését felvonultató rangsorban idén újfent a császárváros lett a világ legélhetőbb városa. Ez a hír a meglepetés erejével aligha hat, az viszont már sokkal izgalmasabb, hogy minderről az ott lakók mit mondanak.  

5 ital, amit feltetlenül kóstoljunk meg Bécsben  

Jellegzetes osztrák italok, amiket ajándékba vehetünk, vagy helyben fogyaszthatunk. Pezsgő, bor, sör, rum és snapsz, amiket csak itt kaphatsz.

Egy osztrák sikertörténet, melynek szálai Magyarországra vezetnek

 Három betű, mely kultikus édességet fed. A retró őrület továbbra is bent tartja a boltokban a PEZ-t.

Az 5 legjobb desszert, melyet ki kell próbálni Bécsben

Finom téma és édes, mint a bécsi sütemények. Elhíresültek, ízletesek, az osztrákokra jellemzőek. Desszertek, amiket sorban meg kell kóstolni, ha kávé mellé kedvünk szottyan egy kicsit nasizni. Az osztrák konyha hagyományos desszertjeit mindenki szereti, és talán ismeri is, mégis más a hazájában, mint otthon enni, és ha már egyszer Bécsben vagyunk, kár lenne kihagyni. Egy […]